POST-PRODUCȚIE FOTO DE NUNTĂ IN ITALIA

Procesul de post-productie a fotografiilor de nunta in Italia
Ne-am gândit să scriem acest articol pentru a explica mai detaliat munca de post-producție (editare) a noastră, fotografi de nuntă in Italia și să vă spunem ce urmează, pentru că munca noastră nu se termină în ziua nunții voastre.

Fiecare fotograf are propriul său stil, tehnică și mod de lucru. Unii, după nuntă, se vor limita la imprimarea fotografiilor tale, alții vor face corecții de bază și apoi sunt fotografi care văd editarea ca parte integrantă a procesului de creare a albumului tău.

Index de conținut

Fotografierea și editarea fișierelor imagine JPEG ȘI RAW

Această distincție, pe lângă rezultatul final, poate fi deja văzută în timpul filmării.

Camerele digitale vă permit să salvați fișiere în diferite formate. Între cele două principale avem JPEG, pe care cu siguranță îl cunoașteți cu toții și RAW, folosit mai ales de fotografi profesioniști.

JPEG sau JPG s-a născut din nevoia de a avea un fișier mai puțin greu și mai comprimat. Jpeg include deja filtre de post-producție care sunt aplicate automat de cameră atunci când fișierul este creat. Acționarea asupra acestui tip de fișier duce doar la o pierdere suplimentară de informații și, în consecință, la o pierdere a calității.

RAW-ul, comparativ cu JPEG, contine mult mai multe informatii atat de lumina cat si de culoare, nu au nici un tip de filtru, de fapt aceasta informatie reflecta in totalitate ceea ce se vede de senzorul camerei.

Postproducerea unui fișier RAW nu înseamnă neapărat „corectarea greșelilor”, „recuperarea” unei fotografii, nu pentru noi cel puțin. În schimb, este personalizarea ședinței foto și a fotografiilor tale, pentru a crea un produs unic și exclusivist .

Noi, fotografi de la Reality Televisione, ne pasă foarte mult de perfecțiunea fotografiei, obținută deja în faza de fotografiere.

Încadrarea, expunerea, echilibrul culorilor, focalizarea… expresia corectă a subiectului fotografiat, un gest, un râs… totul trebuie încadrat într-un moment unic și precis.

De foarte multe ori, la alegerea noastră, nici nu filmăm automat, decidem totul singuri, pentru fiecare fotografie, atât pentru a ne ține antrenați și pentru a nu uita tehnica fotografică, cât și pentru că credem că alegerile automatismelor nu sunt. întotdeauna cele corecte, adesea tind să ia o cale de mijloc.

Plecând de la o fotografie deja aproape perfectă, munca de post-producție se va baza apoi în principal pe alegerea culorii.

POST-PRODUCȚIE EFECTUATĂ:

– Corectarea liniilor orizontale ale scărilor; – alegerea culorii alb-negru pentru a evidenția liniile; – filtru pentru a accentua și mai mult contrastul dintre lumină și întuneric 

DIFERITELE ETAPE ALE POST-PRODUCȚIEI

La o sedinta foto completa in stil reportaj, cu doi fotografi, facem o medie de 3000/3500 de fotografii. În stilul de reportaj avem tendința de a face mai multe fotografii, comparativ cu o ședință foto pozată. Căutarea expresiei sau a gestului potrivit necesită uneori 5-6 cadre din aceeași situație.

Hai să-ți dăm un exemplu: la recepție în timpul cinei vei parcurge diferitele mese pentru a toasta alături de prieteni și rude și te vom urmări pas cu pas pentru a surprinde cele mai bune momente. De foarte multe ori vom face câteva fotografii pentru a documenta momentul și apoi ne vom opri pentru a observa și a aștepta un moment mai bun, mai emoționant. Vom face mai multe fotografii dar apoi doar 2/3 vor fi cele cu gestul perfect și cele mai frumoase zâmbete.

Prima fază de post-producție a fotografiilor de nuntă constă tocmai în aceasta:

  • selecția celor mai bune fotografii.

Îndepărtând toate fotografiile cu ochii închiși și cu expresii mai puțin frumoase, vă vom lăsa cu aproximativ 1000/1500 de fotografii, toate selectabile pentru albumul dvs.

Să trecem la a doua etapă a post-producției, unde vom face o corecție pe baza fotografiilor selectate:

  • controlul expunerii, WB și linii;
  • Culoare (care se va aplica in functie de stilul nuntii tale).

Modalități preferate pentru a rezerva ziua de nunta in Italia:
Sunati acum Telefon: +39 37 55 34 9111

 WhatsApp : TRIMITE DE AICI !

 Facebook Messenger : TRIMITE DE AICI !

La 30/45 de zile de la nunta ta vei primi dovezile, din care poti merge sa selectezi cele mai frumoase fotografii (95 sau 110 in functie de pachetul ales) pentru a le include in album.
(Vezi: Cum să alegi fotografii pentru albumul tău )

Odată ce ai ales fotografiile care îți plac cel mai mult, ne vei trimite selecția ta și vom proceda la realizarea unei propuneri grafice, pe baza informațiilor pe care ni le-ai furnizat în fișa tehnică.
(Vezi: Cum să alegi albumul de nuntă )

A treia etapă de editare :

  • Post-producție detaliată a fotografiilor selectate.

Fotografiile pe care le-ați ales pentru albumul de nuntă vor fi supuse unei procesări mai precise . Vom indeparta orice pete de pe pereti, scris pe pereti, hartii pe sol, indicatoare rutiere intruzive, imperfectiuni pe piele si pe portrete.
Odată ce lucrarea este terminată, vă vom trimite propunerea noastră grafică (atât propunerea de aspect, propunerea de poveste, cât și alegerea paginilor alb-negru), pe care o puteți vizualiza și alege să faceți orice modificări.

A patra și ultima etapă :

Odată ce propunerea grafică a fost aprobată, diferitele tabele vor fi deschise în Photoshop pentru a fi verificate și echilibrate pentru imprimare.
Suntem gata să trimitem totul la laborator!

CÂTEVA EXEMPLE DE FOTOGRAFII POST-PRODUSE

Pentru a vedea diferența dintre o fotografie înainte și după procesare, derulați la stânga și la dreapta cu bara.


POST-PRODUCȚIE EFECTUATĂ:

– Eliminați oamenii din fundal; – îndepărtarea schelelor de pe arcade ; – îndepărtarea stâlpilor, indicatoarelor, hârtiei din gazon ; – saturația și proeminența galbenilor și roșiilor pe gazon și pe arcade; – aplicare de culoare caldă pentru a evidenția apusul. 


POST-PRODUCȚIE EFECTUATĂ:

– corectarea expunerii; – îndepărtarea strălucirii pielii cauzate de soare; – atenuarea umbrei feței de mireasă; – aplicarea culorii; – saturația și proeminența galbenilor și roșiilor pe frunze. 

POST-PRODUCȚIE EFECTUATĂ:

– corectarea expunerii; – retușare foto feței cu evidențiere de machiaj (ruj roz); – îndepărtarea strălucirii feței; – atenuarea umbrei feței de mireasă; – aplicare de culoare vintage și efect de luciu 

POST-PRODUCȚIE EFECTUATĂ:

– Corectarea liniilor bisericești; – curățarea pereților monumentului, coloanelor și podelei; – îndepărtarea reflexiei auto în geam; – aplicare colorată vintage. 

Post-produzione foto di matrimonio