Cât costă un fotograf de nuntă in Italia? Și de ce?

Ai ales data si locatia, acum ramane la latitudinea fotografului si te intrebi: cat costa un fotograf de nunta in Italia?
Sunt multi soti care vin in momentul alegerii fotografului si se intreaba: cat costa un fotograf de nunta? Cât cheltuiți de obicei pe un serviciu de nuntă? Există un tarif de bază sau un ghid pentru a înțelege dacă prețurile sunt corecte? În acest articol voi încerca să explic pe deplin de ce un fotograf cere o anumită sumă. Fii atent pentru că sunt atât de multe lucruri de luat în considerare!


Să începem prin a spune imediat că, din păcate, nu există un registru sau organism sau un ghid de stabilire a tarifelor unui fotograf: fiecare poate face ce vrea, nu există reglementare sau protecție. În consecință, deoarece piața este complet gratuită, pot fi găsite prețuri foarte mici și foarte mari. Apropo de cifre putem găsi propuneri de la șapte sute de euro în sus, ipotetic fără limită, dar să zicem că profesioniștii în vogă ajung chiar și la peste cinci mii. Dar de ce întrebați această discrepanță de rată? Cât costă un fotograf de nuntă normal ? Între timp, să încercăm să înțelegem ce face prețul fotografului.

  1. Primul punct care îmi vine în minte este în mod evident inerent zilei nunții. Deci prețul va depinde de numărul de ore , de distanța de nuntă, de numărul de operatori necesari. Unii fotografi, ca mine, au pachete diferite în funcție de numărul de ore și variază în cazul nunți după-amiaza sau cei care se trezesc devreme . Alții, pe de altă parte, au o opțiune unică all-inclusive. Din nou, nu există bine sau greșit: tipul de clientelă și abordarea se schimbă adesea. Unii fotografi includ și albumul, alții livrează prin stick USB. Cu siguranță dacă nunta implică o mutare majoră, costurile de transport și cazare vor fi articole scumpe. Adesea, fotografi internaționali filmează în toată lumea și trebuie să ia în considerare câteva zile distanță. Deci, cât costă un fotograf de nuntă in Italia?

Modalități preferate pentru a rezerva ziua evenimentul tau in Italia:
Sunati acum Telefon: +39 37 55 34 9111

 WhatsApp : TRIMITE DE AICI !

 Facebook Messenger : TRIMITE DE AICI !

 

Să trecem acum la un alt punct foarte important: selecția și postproducția.

2. Sunt fotografi care livrează patru sau cinci sute de fotografii pentru o nuntă de zece până la douăsprezece ore, alții care livrează dublul numărului. Unii profesioniști cu greu ating fotografiile din cameră: poate le îndreptă sau fixează luminile, bine. Alții în schimb verifică fiecare imagine cu scrupulozitate, retușează orice elemente deranjante precum prize, cabluri etc., aranjează luminile pentru a face munca omogenă, încearcă să nu taie picioarele sau mâinile și alte o mie de lucruri . Evident, în primul exemplu selecția și procesarea nunții va fi foarte, foarte rapidă și în câteva zile vom avea nunta gata de livrat. În al doilea caz, timpii se prelungesc considerabil. Ceea ce se schimbă este îngrijirea produsului final : în concluzie, munca se va face mai bine. Și pentru a avea un loc de muncă mai bun, evident, este nevoie de mai multe ore de muncă și, prin urmare, în mod evident, costul final va fi mai mare. Chiar și procesarea a o mie de fotografii va dura mai mult timp decât repararea a câteva sute și este un factor fundamental pentru a înțelege cât costă un fotograf de nuntă.

Pare corect să subliniem cât de ziua nunții este vârful aisbergului al muncii fotografului și, prin urmare, întrebarea „cât costă un fotograf de nuntă?” doar pe baza orelor de lucru ale acelei zile. După cum am explicat, orele de selecție și post-producție sunt mult mai multe și variază de la profesionist la profesionist. În orice caz, pentru orice întrebare despre cât costă un fotograf de nuntă intreaba-l/ea. Cu siguranță, vă va răspunde.

Cât costă un fotograf de nuntă in Italia

 

3. Elementele „secundare” dar întotdeauna foarte importante sunt:

  • Echipamentul : un fotograf trebuie să fie mereu în pas cu vremurile în ceea ce privește camerele, obiectivele, dar și software-ul de post-producție, aspectul albumului și multe alte lucruri. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cumpere cel mai recent model în fiecare an, ci că uneltele sale trebuie să-i permită să obțină servicii excelente și să le execute în siguranță, fără teama că mașina se va sparge sau cardul de memorie se va arde. . Pentru aceasta trebuie să aveți un al doilea aparat în uz, multe carduri de memorie și dacă este posibil un backup în cameră (fotografiile vor fi salvate pe două carduri în același timp). Evident că toate aceste instrumente costă (mult).
    Din nou spunem că instrumente mai bune = muncă mai bună = cost mai mare.
  • Studioul : fotograful care deține un studio foto costă mai mult decât cel care lucrează de acasă. Costurile de gestionare vor fi diferite și mai mari și acestea vor afecta și prețul total al unui serviciu.
  • Arhivarea a unei nunți. Nu cred că cineva ar dori să-și piardă fotografiile de nuntă, nu? Prin urmare, este esențial ca fotograful să aibă o metodă de arhivare validă pentru a nu risca pierderea fișierelor. Un hard disk și o singură copie nu sunt suficiente, dar trebuie să arhivați în cloud </ a>, poate aveți nevoie de un NAS (Network Attached Storage ), alt hard disk, DVD etc. Sunt cheltuiți mulți bani pentru stocare în fiecare an, dar așa trebuie să fie pentru a fi fiabil . Adesea, prin urmare, banii în plus cheltuiți pentru fotograf vor fi răsplătiți pentru a nu avea gânduri sau probleme mai târziu. Deci, în cele din urmă cu cât cheltuiți mai mult, cu atât cheltuiți mai puțin , iar arhivarea afectează foarte mult cât costă un fotograf de nuntă.Cât costă un fotograf de nuntă in Italia

 

 

4. De câte ori i-am auzit pe viitorii soți spunând „Am nevoie doar de câteva fotografii” sau „A mea va fi o simplă nuntă”. Țin să reamintesc că frumusețea fotografiilor depinde atât de subiecte, cât și de mijloacele folosite, dar și foarte mult, foarte mult din experiența fotografului . Incearca sa dai aceeasi camera unui profesionist cu ani de experienta si unui neprofesionist, pune-i in fata aceleiasi scene si lasa-i sa filmeze. Atunci spune-mi dacă rezultatul este același.

Ce costa mai mult, si cel mai sensibil raspuns la cat costa un fotograf de nunta, sunt anii de practica, cursurile de perfectionare, workshop-urile, cartile, experienta in domeniu. Toate elementele care vor face diferența, care se vor declanșa într-un loc mai degrabă decât în ​​altul, la un moment dat, într-o anumită poziție. Poate că câteva fotografii sunt suficiente pentru tine, dar fotograful a studiat ani de zile să facă acele fotografii, așa că ceea ce plătești nu este cantitatea (chiar dacă, după cum am menționat mai sus, aceasta are evident și o anumită greutate) dar calitatea. Ca și povestea tehnicianului care trebuie să repare un computer: i-au trebuit douăzeci de ani de experiență pentru a face treaba aceea în câteva minute. În același mod, fotograful a avut nevoie de douăzeci de ani de experiență pentru a face o fotografie atât de frumoasă.

Modalități preferate pentru a rezerva ziua evenimentul tau in Italia:
Sunati acum Telefon: +39 37 55 34 9111

 WhatsApp : TRIMITE DE AICI !

 Facebook Messenger : TRIMITE DE AICI !

Filmari nunti botezuri Cât costă un fotograf de nuntă in Italia

Îmi dau seama că încă nu ți-am răspuns la întrebarea „ Cât costă un fotograf de nuntă? ” dar sper că măcar te-am făcut să înțelegi de ce necesită anumite cifre. Pentru cât timp, răspunsul este: depinde . De la tine mai presus de toate . Depinde daca iti doresti un profesionist de incredere sau daca esti multumit, daca esti in cautarea unui serviciu de care esti pe deplin multumit sau care nu te convinge… In Italia un profesionist cu ani de experienta si cine stie ce este despre care vorbim nu-ți va oferi niciodată o cotație de o mie de euro, evident album exclus. Acest lucru se întâmplă pur și simplu pentru că piața face prețul, iar tarifele în rândul profesioniștilor de un anumit calibru și experiență sunt mai mari. Poți evalua toate propunerile pe acele figuri, dar știi că probabil sunt fotografi care tocmai au început, sau fotografi legați poate de trecut care tind să nu gestioneze editarea fotografiilor într-un mod „contemporan”. Evaluează toate aceste elemente pentru a înțelege cât costă un fotograf de nuntă și dacă merită!

Așa că nici în fotografie nu vei putea să-ți iei prăjitura și să-l mănânci. Veți avea serviciul pentru care ați plătit, simplu și, în consecință, grija muncii, sfatul, fiabilitatea, disponibilitatea.

Dacă articolul nu ți-a lămurit toate îndoielile și nu ai înțeles încă cât costă un fotograf de nuntă, apasă aici și completează forma!