Nunt ritul simbolic Italia

Ce este ritul simbolic? Să aflăm despre ce este vorba în mod concret
De câțiva ani auzim despre el, dar puțini știu ce este: ritul simbolic, acest necunoscut (dar poți mânca? Există? Pentru ce este?)
În realitate este un tip de ceremonie care este folosit din ce în ce mai mult: dar de ce atât de multe cupluri o aleg? Care sunt beneficiile?
În primul rând, să explicăm puțin ce este: ritul simbolic este un tip de ritual non-civil și nereligios, care nu are valoare juridică. Nu va fi nici preot, nici trimis din municipiu care să o sărbătorească, nu vor fi registre de semnat sau piese de recitat din memorie. Pe scurt, fără reguli de urmat, dar în același timp nicio valoare efectivă. De ce să o faci atunci dacă de fapt rămâne o căsătorie „falsă”? Pentru că aspectele pozitive sunt atât de multe!

O poți face oriunde vrei
Da, un mare, mare plus al acestei ceremonii este că poți alege unde să o faci.

Și nu este o chestiune banală: știu foarte bine acei soți care au decis să aibă o ceremonie civilă, dar nu în raza municipiului, ceea ce, să recunoaștem, de multe ori nu este frumos din punct de vedere estetic. Au fost nevoiți să caute o locație care să le placă dar în care să poată celebra un adevărat ritual și nu este întotdeauna atât de ușor. Multe vile pur și simplu nu o pot face și atunci fie optează pentru schimbarea locației, fie pentru căsătorie în comun… fie pentru un rit simbolic!

Pentru că ce se întâmplă dacă vrei să te căsătorești în grădina casei tale? Sau pe o plajă izolată, în mijlocul nicăieri în munți, în pădure? În mod normal ar fi dificil, dar cu această ceremonie devine absolut fezabil, pentru că nimeni nu va trebui să mute un oficial pentru tine, dar tu vei decide totul. Deci ați găsit locația perfectă, dar, din păcate, niciun mesager municipal nu va ajunge acolo? Nici o problemă.

Deci cine va celebra ceremonia? Un prieten, o rudă, un coleg de muncă, un fost profesor de-al tău… cuvântul de ordine este libertate! Fără constrângeri, poți alege persoana potrivită după părerea ta pentru a celebra ritul. Deci nu un străin cu care nu ai nicio relație, ci unul dintre oaspeții tăi care se va opri apoi și va sărbători alături de tine. Frumos nu?

Modalități preferate pentru a rezerva ziua evenimentul tau in Italia:
Sunati acum Telefon: +39 37 55 34 9111

 WhatsApp : TRIMITE DE AICI !

 Facebook Messenger : TRIMITE DE AICI !

O poți face când vrei
Să revenim la căsătoria civilă clasică. Ai ales o vila frumoasa pe Riviera del Brenta, din fericire pentru tine este posibil sa faci ceremonii civile la fata locului, perfect! Sunați la municipalitate, cereți un oficial pentru întâlnirea dvs., care cade într-o duminică din iunie. Dar nu, duminica municipalitatea nu trimite pe nimeni la nicio nunta, daca doriti pot face sambata. Dar sâmbătă locația este aglomerată și tot vineri.

Este o poveste pe care am auzit-o de mai multe ori din pacate, cu cupluri care nu stiu cum si ce sa faca pentru a rezolva situatia. Pentru că de fapt lucrurile merg exact așa și trebuie să te adaptezi programelor municipalității (sau ale bisericii în cazul unui rit religios).

Așa că ritul simbolic devine o alternativă valabilă și în aceste cazuri, când compromisurile devin nesustenabile și riști să nu poți avea nunta pe care ți-o dorești.

ritul simbolic
Complet personalizabil
Cea mai importantă latură a ritualului simbolic, după părerea mea, este aceasta: poți face ce vrei.

Am văzut nunți celebrate de prieteni, de foști profesori universitari, de rude speciale, am văzut oaspeți strigând în hohote, proaspăt căsătoriți care se justifică cu „e alergie” pentru a justifica curgerea nasului, zgomotul pachetelor de batiste deschise pe tot parcursul serbarii. Am asistat la lecturi distractive de la prieteni și la alte lecturi emoționante de la frați și surori. Am descoperit ritualuri frumoase și diferite, tradiționale și de altă natură, făcute cu nisip, cu sfori, cu credințele în sine, cu elementele pământului.

Am văzut promisiuni frumoase de la soți, incitante, ironice, unice.

Poate dura zece minute dacă preferi, precum și o oră, poți alege să lași pe toți să participe sau nu… depinde de tine și doar de tine. Nu există scenarii de jucat sau scări de urmat. Ritul simbolic îți lasă și această libertate.

Si care sunt contra?
În opinia mea, există o singură latură negativă, și anume faptul că nu este o căsătorie adevărată. Din motive evidente, dacă vrei cu adevărat să fii soț și soție va trebui să semnezi acte și la primărie, unde te poți duce cu câteva zile înainte și să semnezi actele oficiale. Unele cupluri văd ritualul simbolic ca pe ceva fals, cred că nu-i pot da suficientă greutate, că până la urmă ziua nunții adevărate este alta.

Modalități preferate pentru a rezerva ziua evenimentul tau in Italia:
Sunati acum Telefon: +39 37 55 34 9111

 WhatsApp : TRIMITE DE AICI !

 Facebook Messenger : TRIMITE DE AICI !

Din experiență, depinde cum o trăiești: dacă mergi în oraș să semnezi cu cincizeci de oameni, în rochie de mireasă, buchet și așa mai departe, atunci da, există un risc. Dar dacă o faci bine cu părinții și martorii pentru a împărtăși apoi un aperitiv și niște gustări atunci vei vedea că ziua nunții o vei trăi așa cum o trăiesc toți cei care aleg un ritual tradițional, și chiar mai bine! Pe de altă parte, vei fi înconjurat doar de prieteni, nu vei avea „jenea” de a avea un străin în fața ta.

V-am convins să evaluați și această soluție? Gandeste-te la asta!

Il rito simbolico